Toch niet tevreden over je product? Dat is vervelend. En daar gaan we iets aan doen, beloofd.

Waar het op neerkomt, is dat je rustig over je aankoop mag nadenken. Als je product geen goede match is, mag je het altijd naar ons terugsturen binnen de zichttermijn. Op alle leveringen en diensten van SwietArts zijn de retourvoorwaarden van toepassing. Vul het retourformulier wat we bij je bestelling hebben toegevoegd duidelijk in en voeg deze bij je retourzending zodat we deze snel voor je kunnen verwerken.

Goed om te weten om je product retour te sturen

 • Je hebt 14 dagen bedenktermijn, na ontvangst van je product.
 • De bijdrage in de retourkosten binnen Nederland bedragen per 1 december 2022 € 5,95* (was voorheen € 4,95).
 • Woon je in de buurt? Je kunt je producten ook altijd gratis retourneren of omruilen in onze winkel binnen de wettelijke bedenktermijn.
 • Geld terug? Binnen 2 dagen na ontvangst van je retour(en) wordt het bedrag teruggeboekt via onze betaalpartner Mollie.

Iets retour sturen? Genereer eenvoudig zelf je retourlabel

Ga naar de SwietArts.myparcel.me, vul de Track & Trace code en je postcode van je bestelling in en klik op “Versturen”. Je kunt nu de Track & Trace informatie van je bestelling raadplegen. Zodra de zending is afgeleverd verschijnt de mogelijkheid om binnen de bedenktermijn je product(en) retour te sturen en via de knop “Retourlabel Downloaden” het retourlabel te genereren. Het retourlabel is 14 dagen geldig.

* Je betaalt dit tarief alléén als je via SwietArts.myparcel.me een retourlabel genereert en thuis het label print. Géén printer in huis? Klanten die een pakket retourneren hoeven niet meer zelf een verzendlabel te printen en kunnen een digitale barcode aanmaken. De medewerker op de PostNL-locatie scant vervolgens de barcode vanaf een telefoon en print het label voor op de retourzending.

Let op! Voor deze dienst rekent PostNL per zending € 0,10 extra. Retourkosten zijn dan € 5,95, + toeslag € 0,10. Niet mogelijk bij het retourneren van een brievenbus pakket.

Voor elke andere verzendwijze betaal je het dan geldende PostNL tarief voor het verzenden van je pakket. Retouradres: SwietArts | Griede 65 3191 EE Hoogvliet Rotterdam.

Retourvoorwaarden

Bij al onze producten is er altijd een zichttermijn van minstens 14 dagen. De zichttermijn gaat in op de dag dat jij je bestelling ontvangt.

 1. Eventuele gebreken m.b.t. de geleverde producten dien je uiterlijk binnen 48. uur na ontvangst te melden bij onze klantenservice. Dit doe je altijd per e-mail o.v.v. het ordernummer. Ter onderbouwing van de gebreken dien je duidelijke foto’s hiervan als bijlage mee te sturen.
 2. Het artikel zit in de originele verpakking (voor zover mogelijk).
 3. Het artikel heeft géén gebruik sporen (voor zover mogelijk).
 4. Het te retourneren product is dusdanig goed verpakt dat bij transport géén beschadiging of breuk kan ontstaan.
 5. Ontstaat er breuk bij het retour sturen van een product, dan wordt maximaal 50% van de verkoopprijs vergoed.
 6. Vergeet niet de ontvangen loyalty spaarzegels mee terug te sturen. 1 loyalty spaarpunt heeft een waarde van € 0,75 en wordt bij het niet mee retour sturen in mindering gebracht op het te crediteren bedrag.
 7. Geef het pakket af bij een PostNL pakketpunt bij jou in de buurt. Zoek de dichtstbijzijnde locatie: www.postnl.nl/locatiewijzer. Tip: Bewaar het verzendbewijs tot je retour door ons verwerkt is.
 8. Cadeaukaarten, aanbiedingen, chocolade en TapParfum kun je niet retourneren.

Contact met SwietArts

Heb je na het lezen toch nog vragen? Neem gerust even contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag!